Allahuakbar..!! Tangan Sy Terketar2 Cerita Ni. Ibu Telah Dir0g0l Bergilir2 & Kini TELAH… Saya BUNTU !!!

Salam… terlebih dahulu saya mohon maaf. Andai kata kata saya buat kalian terasa hati.dan saya mohon jangan la kecam si ibuku yang telah melahirkan saya…

 

Dugaan yang tak pernah terfikir dan terbayang di fikiran kami adik beradik. Sesungguhnye ini dugaan yang paling terbesar yang saya alami..macam ni. Ibu saya berusia 49tahun janda dan cantik di mata saya.Allah ketar- ketar jemari saya nak taip ni. Tolong yeee tolong jangan kecam ibu saya.. kini ibu pregnant dia kena rogol.(bergilir gilir di kawasan rumah waktu subuh. Datang dari arah belakang).

Ibu saya separuh gila sekarang.tapi masih boleh kawal..Allah yang tahu. Ibu mintak kami bersumpah tidak bagi tahu kepada sesiapa.. Ibu saya jenis keras kepala. Report polis tak buat sebab dia malu,puas kami pujuk. Buku merah pun tak buat.macam- macam bagi kata semangat dekat ibu..ibu just menagis dan selalu cakap soal mati. Kini usia kandungan ibuku sudah masuk 5bulan.
Tolong bagi ayat supaya ibu saya dengar pendapat saya.saya buntu

 

sumber

Kejam…!! Diperdaya Oleh ‘Abang’..Remaja 16 Tahun Parah DiR0g0l 5 Lelaki !!!

Kampung Raja Seorang remaja perempuan berusia 16 tahun menerima nasib malang apabila didakwa menjadi mangsa rogol oleh lima lelaki di Kampung Keluang dekat sini.

 

 

Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu, mangsa yang bekerja di sebuah kedai makan di sini dirogol secara bergilir-gilir Hingga parah oleh suspek di sebuah rumah di kampung tersebut.
Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Mohd Zamri Mohd Rowi berkata, mangsa berjaya melarikan diri dan meminta bapanya mengambilnya sebelum membuat laporan polis di Balai Polis Kampung Raja.

Menurutnya, sebelum kejadian kira-kira jam 10 pagi, ketika mangsa berada di sebuah kedai tempat kerjanya, dia telah menerima panggilan telefon daripada abang angkatnya.
Mangsa kemudiannya pergi berjumpa dengan lelaki itu di pantai Bukit Keluang kira-kira jam 12 tengahari.
Sejam setengah kemudian, datang dua lelaki yang merupakan rakan kepada abang angkat mangsa dengan sebuah kereta Perodua Myvi,” katanya kepada pemberita.

Mohd Zamri berkata, abang angkatnya kemudian dikatakan telah meminta dua rakannya itu menghantar mangsa pulang ke tempat kerja di Kampung Raja.

 

sumber

PERGHH !!!! Artis Malaysia Ke nie ?? Mcm Artis Mat Salleh.. 8 Gambar Artis Berpakaian Terlampau Di Sebuah Majlis Gilang Gemilang

Sebuah majlis gilang gemilang untuk penggiat seni telah berlangsung di filipina pada sabtu lepas dan ia sememangnya menjadi medan para artis untuk tampil dengan fesyen pakaian paling menarik dan menggiurkan.

 

 

kebiasaannya, dalam mana2 acara besar yg berlangsung pasti ada selebriti yang sangka mereka telah tampil dengan pakaian yang disangka paling anggun tapi hakikatnya pilu.

 

 

Acara star magic ball ke-8 pada tahun ini menyaksikan pelakon yang jugak penari, kristel moreno dinobatkan sebagai selebriti berpakaian paling buruk…..

 

foto berikut nya :

 

 

 

 

 

 

 

sumber

Perghhh..!! Inilah Artis Indonesia Yang Tak Pernah Pakai…???

Mengenakan Bra/BH adalah hal yang hampir wajib di lakukan oleh wanita. Selain untuk melindungi dari sorotan mata nakal lelaki namun juga untung menjaga kekencangan payudara wanita.

 

 

Namun, bagaimana jika hal ini tidak dilakukan ? Dan bahkan artis indonesia sendiri yang tidak mengenakan bra ?. Pasalnya ada artis dalam negeri yang suka tidak mengenakan Bra di depan umum..

 

1. Kimberly Rider

 

 

Pada tahun 2013 yang lalu, di saat menghadiri Indonesian Movie Awards (IMA) Artis cantik dan seksi Kimberly Ryder pernah berpenampilan Hot . Dalam acara tersebut Ia mengenakan gaun warna cream yang memperlihatkan belahan dada.

Dengan gaya berpakaian seperti itu, sangat tidak cocok jika di padukan dengan bra sehingga Kimberly tidak memakai bra ala artis Holliwwod.

 

2. Natha Narita

 

 

Natha Naritha nampak percaya diri karena memiliki bentuk payudara yang besar dan indah. Karena hal ini ia sering keluar rumah tanpa mengenakan Bra. Baca Juga: Ariel Tatum Unggah Foto Toples Syur Di Instagram Cari Sensasi ?

“Saya memang jarang pakai bra, kalau ketat banget seperti bawa balon,” Ungkapnya.

Hal ini tentu saja memancing mata nakal pria, bahkan menjurus ke arah pelecehan.

“Pernah terjadi pelecehan secara verbal, pernah fitness kan bajunya ketat. Di daerah Kelapa Gading, orang itu bilang ‘top susunya’. Ngomongnya berkali-kali,” beber nata.

Meski demikian, tak menyurutkan niat Natha untuk selalu tak mengenakan bra/Bh.

 

3. Julia Perez

 

 

Sobat BANGANEH tentunya sudah tak asing lagi dengan artis seksi yang satu ini. Pelantun belah duren ini sering terlihat berpakaian seksi di depan umum.

Mantan kekasih Gaston Castano ini pernah mengenakan gaun yang agag terbuka sehingga terlihat belahan dada dan tidak mengenakan bra. Baca Juga: Koleksi Foto Seksi Nadia Ervina a.k.a Bibie Julius 2015

Bahkan beberapa waktu lalu ketika peringatan Hari Tanpa Bra, Jupe nekat mengupload fotonya yang setengah bugil dengan gaya membelakangi kamera.

 

4. Tara Basro

 

 

Tara Basro belum lama ini jadi perbincangan publik terkait penampilanya yang terbilang seksi dengan pakaian berbelahan dada rendah. Hal ini membuat ia ketahuan sedang tak pakai bra.

Ini bukan kali pertama, lantaran sebelumnya ia pernah unggah foto hotnya di Instagram. Dalam foto tersebut tara nampak tak mengenakan Bra. Baca Juga: Foto-Foto Sexi Jessica Mila Pakai Bikini Di Pantai 2015

 

5. Pevita Pearce

 

 

Artis cantik ini sudah beberapa kali mondar mandir di beberapa layar lebar. Tak nmenyangka, ketika ia menghadiri gala premiere film Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck, Pevita saat itu berpakaian sexi yang mana memperlihatkan belahan dada dengan potongan kain berbentuk V dan transparan di bagian dada. dan ternyata Pevita Pearce tanpa mengenakan Bra.

 

6. Nikita Mirzani

 

 

Untuk artis seksi yang satu ini, tidak perlu di ragukan lagi terkait keberanianya berpenampilan Hot. Bukan cuma suka berpenampilan tanpa mengenakan Bra, Nikita Mirzani juga sering mengunggah foto-foto berani tanpa busana di sosmed. Foto telanjang Nikita Mirzani sudah sering nangkring di dunia maya.

 

sumber

Fuhh..!! 15 Artis Filipina Paling Cantik dan Seksi. Nombor 1 Paling Wow..Lelaki Yang Tak Kuat Iman di Larang Tengok.

Tak hanya Indonesia dan Thailand, Filipina juga termasuk sebagai salah satu negara Asia Tenggara yang memiliki banyak artis seksi. Negara ini bahkan cenderung lebih bebas dalam menampilkan keseksian artis-artis cantik tersebut dalam berbagai media seperti majalah, siaran televisi, hingga film layar lebar. Di Filipina, kita bahkan tidak jarang menemui film lokal yang menampilkan para aktrisnya dalam adegan tanpa busana.

 

 

Nah, kira-kira siapa sajakah wanita paling seksi di Filipina? Topik inilah yang akan kami bahas lebih detail lagi dalam artikel Top10Artis berikut. Kira-kira, adakah nama-nama di bawah ini yang familiar atau sudah pernah anda dengar?

 

15. Jennylyn Mercado

 

 

Setelah memenangkan season pertama dari reality show Starstruck, karir Jennylyn Mercado benar-benar melesat dengan cepat. Meskipun mengalami masa kecil yang suram, Jennylyn mampu membuktikan bahwa ia tetap mampu sukses dengan membintangi beberapa acara TV dan film layar lebar di mana kemampuan aktingnya yang luar biasa nya benar-benar bersinar.

Setelah gagal menjalin hubungan dengan Mark Herras, Dennis Trillo dan Patrick Garcia, Jennylyn kini hidup bahagia bersama anak dan pacarnya, Luis Manzano. Ibu muda ini juga dikenal sebagai penulis lagu yang hebat, penyanyi, presenter, dan seorang model elit.

14. Alodia Gosiengfiao

 

 

Cosplay (costume play) adalah suatu seni yang belakangan ini mendapat banyak perhatian, dan ketika berbicara tentang cosplay, Alodia Gosiengfiao adalah salah satu nama pertama yang paling populer di dunia. Alodia yang memiliki nama lengkap Alodia Almira Arraiza Gosiengfiao adalah cosplayer populer internasional yang telah tampil sebagai lebih dari 40 karakter anime.

Selain menjadi ratu cosplay di Filipina, Alodia juga dikenal sebagai seorang pianis, pemain game, kolektor figure, dan seorang blogger. Pada tahun 2009, ia terdaftar sebagai wanita terseksi ke-87 berdasarkan ranking dari FHM Filipina dan beradad di posisi ke-76 tahun 2010. Majalah UNO bahkan memuji Alodia sebagai salah satu wanita paling berpengaruh di negeri ini.

13. Rhian Ramos

 

 

Rhian Denise Ramos Howell, dikenal dengan nama panggung Rhian Ramos, lahir dari ayah keturunan Wales dan ibu Filipina pada tanggal 3 Oktober 1990.

Selain sebagai seorang aktris yang populer, wanita cantik ini juga merupakan seorang presenter handal di berbagai event besar seperti Puso ng Pasko, In the Limelight, Manny Many Prizes dan Pinoy Idol. Ia membintangi beberapa penghargaan film dan acara TV dan bekerja sebagai gadis sampul untuk sejumlah majalah lokal termasuk METRO, UNO, Meg, Cosmopolitan, Preview dan Candy Magazine.

12. Shaina Magdayao

 

 

Mengikuti jalan kakak perempuannya, Shaina Garcia Magdayao juga telah berhasil menjadi terkenal dalam dunia showbiz, bahkan di usia muda. Dia telah mendapat tempat di dunia modeling sejak masih anak-anak dengan tampil untuk berbagai produk seperti Garfield dan Bench. Ia bahkan membintangi beberapa iklan TV untuk Lemon Square, Magnolia chocolait dan Goldilocks.

Selain sebagai aktris, Shaina adalah seorang pengusaha sukses yang memiliki cabang Salon Ystilo dan toko binatu yang tersebar di seluruh Filipina.

11. Sam Pinto

 

 

Samuelle Lynne Acosta, dikenal sebagai Sam Pinto, memulai karirnya pada usia muda sebagai iklan TV dan model majalah. Karir showbiz-nya naik dengan drastis ketika dia bergabung dengan agensi terkenal, Pinoy Big Brother Double Up Edition. Ia pun muncul di berbagai acara TV, seperti di ABS-CBN dan pada tahun 2010, ia memutuskan untuk bekerja di bawah manajemen baru di mana ia ditawari acara rutin seperti Party Pilipinas dan Bubble Gang.

Sam Pinto telah menjadi brand ambassador produk Sunsilk, Smart, Coca-Cola, Voice Combo, McDonald, Bayo, Palmolive, Silk Krim, Fitrum dan San Mig Light. Film yang sudah dibintangi oleh Sam antara lain Petrang Kabayo, Tween Academy: Class of 2012, Catch Me I’m in Love, dan Si Agimat di si Enteng Kabisote.

10. Bea Alonzo

 

 

Lahir dari ayah Inggris dan ibu Filipina, Phylbert Angellie Ranollo Fagestrom, dikenal sebagai Bea Alonzo, adalah seorang wanita yang sukses dan memiliki bakat akting yang luar biasa yang telah membawanya memenangkan berbagai penghargaan bergengsi.

Pada tahun 2008, Bea secara resmi terjun sebagai penyanyi ketika ia meluncurkan The Real Me, album debutnya di bawah Star Records. Bea juga merupakan bintang, aktris film, dan presenter yang kualitasnya tak perlu lagi dipertanyakan.

9. Kim Chiu

 

 

Setelah dinyatakan sebagai pemenang pertama dalam acara kontes grand PBB, Kim Chiu akhirnya mraih popularitas yang luar biasa. Sejak saat itu, aktris muda ini mendapatkan banyak kesempatan untuk membuktikan kemampuannya sebagai seorang selebritis. Ia membintangi cukup banyak film lokal, dan keberaniannya untuk tampil seksi menjadi salah satu nilai plus, walaupun beberapa waktu yang lalu sempat juga memunculkan kontroversi.

8. Coleen Garcia

 

 

Coleen Garcia yang memiliki nama asli Danielle Claudine Ortega Garcia, akhirnya menjadi seorang artis elit Filipina setelah tampil sebagai pembawa acara di bawah Kapamilya Network untuk sebuah variety show populer yang disiarkan pada siang hari.

Sebelum ini, ia memainkan peran dalam sebuah acara yang berorientasi remaja berjudul Good Vibes. Ia sekarang menjadi endorser produk-produk fashion dan kesehatan seperti Jeans BNY, Revlon, Lewis and Pearl, dan Nestea

7. Anne Curtis

 

 

Dengan nama asli Anne Marie Ojales Curtis-Smith, Anne Curtis-Smith lahir dari ayah Australia dan ibu Filipina. Ia mulai terjun di showbiz pada usia muda ketika ia berperan sebagai seorang Putri dalam film, Magic Kingdom. Dia kemudian juga memainkan beberapa peran dalam acara GMA 7 dan beberapa acara televisi lokal lainnya.

Sejak pindah ke agensi ABS-CBN, Anne Curtis menjadi makin populer di industri showbiz di mana dia ditawari berbagai peran besar dalam berbagai acara TV paling sukses seperti Hiram and Kampanerang Kuba.

6. Jewel Mische

 

 

Jewel Fatima Avejade Mische, lebih dikenal sebagai Jewel Mische, adalah seorang aktris cantik berwajah imut yang lahir dari seorang ibu Filipina dan ayah keturunan Jerman-Spanyol-Amerika.

Wanita ini manis dan menawan merupakan bintang dari reality show berjudul Starstruck, di mana ia berhasil mendapatkan kontrak manajemen eksklusif dengan GMA 7, sebuah agensi paling terkenal yang banyak melahirkan selebritis besar di Filipina.

5. Cristine Reyes

 

 

Cristine Reyes yang lahir pada tanggal Februari 5,1989 diberkati dengan pesona yang luar biasa, keindahan tubuh dan bakat yang membawanya ke dunia showbiz yang penuh warna. Ia memulai karirnya sebagai kontestan dalam acara Starstruck GMA 7. Ia kemudian menandatangani kontrak di bawah Kapamilya Network pada 2008 dimana ia ditawari beberapa peran yang membuatnya menjadi lebih populer. Terhitung sudah lebih dari 5 acara TV lokal bergengsi yang sudah pernah dibintangi oleh Cristine Reyes.

4. Kristine Hermosa

 

 

Anne Kirsten Esmeralde Hermosa Orille, lebih dikenal dengan nama Kristine Hermosa, memiliki salah satu wajah tercantik di Filipina. Karir showbiz-nya mencapai puncaknya ketika ia memainkan peran Yna Macaspac, dalam seri Primetime, Pangako Sayo yang mendapat rating sangat tinggi di Filipina. Kecantikannya yang begitu memukau merupakan perpaduan antara darah Filipina dan Spanyol yang ia peroleh dari kedua orang tuanya.

3. Angel Locsin

 

 

Lahir pada tanggal 23 April 1985, karir showbiz Angel Locsin mencapai sukses besar setelah ia membintangi Mulawin di stasiun TV GMA 7 sebagai Alwina. Ketika kontraknya dengan GMA 7 telah berakhir, ia dipindahkan ke Kapamilya Network di mana ia ditawari tampil sebagai peran utama dalam Lobo, sebuah serial TV bertemakan horor dan supernatural. Angel Locsin beberapa kali dinobatkan sebagai artis Filipina paling seksi oleh berbagai media.

2. Sarah Geronimo

 

 

Setelah memenangkan kontes menyanyi Star for a Night, Sarah Geronimo muncul menjadi salah satu penyanyi tersukses di Filipina.

Sarah adalah penyanyi Filipina pertama yang telah menerima penghargaan Platinum untuk DVD konsernya. Ia sjuga merupakan satu-satunya artis Filipina yang telah diberikan dengan penghargaan Platinum untuk empat DVD konsernya. Selain pandai bernyanyi, Sarah juga dijuluki sebagai “Ratu Box-Office” karena kerap tampil dalam film-film terlaris di Filipina.

1. Marian Rivera

 

 

Lahir di Madrid, Spanyol pada tanggal 12 Agustus 1984, karir showbiz Marian Rivera terus berkembang di bawah manajemen GMA 7. Kemampuan aktingnya terbukti saat ia menjadi peran utama dalam serial TV berjudul Amaya, Darna, Dyesebel and Marimar.

Selain dikenal sebagai model dan bintang iklan Marian telah merilis dua album yang meraih penghargaan platinum record. Popularitasnya menjadi makin tinggi ketika ia masuk ke daftar teratas wanita terseksi di Filipina dalam berbagai majalah seperti Maxim, Uno dan FHM.

 

sumber

(Video) Pengantin perempuan berusia 12 tahun cuba ‘dibawa lari’ seorang wanita ketika sedang bergambar dengan ‘suaminya’ berusia 65 tahun di New York Kerana…

Setiap tahun, 15 juta kanak-kanak perempuan berkahwin sebelum mereka berumur 18 tahun. Hal ini bermakna 28 orang gadis bekahwin setiap minit atau seorang setiap dua saat. Biasanya, pengantin kanak-kanak hanya baru berusia hanya 6 atau 7 tahun, manakala suami mereka mungkin berusia 60-an atau 70-an.

 

 

Gadis-gadis bukan sahaja tidak dapat menikmati zaman kanak-kanak dan remaja mereka, mimpi indah mereka juga dinafikan dengan dipaksa menjadi isteri kepada seseorang. Mungkin perkara ini jarang sekali atau mungkin tidak berlaku di negara maju, tetapi bagaimana pula dengan reaksi orang ramai jika mereka sedar tindakan sedemikian boleh berlaku di New York?

 

 

Seorang YouTuber, Cody Persin dengan berani telah mengadakan sebuah mockperkahwinan seorang gadis berusia 12 tahun dengan lelaki berusia 65 tahun pada Februari 2016 untuk melihat reaksi orang ramai di Times Square, New York.

Dalam babak perkahwinan itu Cody berperanan sebagai jurugambar yang merakam gambar pengantin perempuan itu dan pasangannya. Apa yang menariknya suasana di situ tidak menunjukkan bahawa orang ramai gembira dengan perkahwinan itu. Ada yang mendekati remaja perempuan itu dan mempersoalkannya, sementara ada yang marah terhadap “pengantin lelaki” tersebut. Kemudian ada pula yang menegaskan bahawa mereka akan mengambil pengantin remaja itu dari upacara tersebut.

 

Eksperimen Cody berjaya, ramai orang yang datang untuk membela pengantin remaja itu

 

 

Hampir semua orang di kawasan itu menumpukan perhatian mereka pada “upacara” perkahwinan tersebut

 

 

Ada juga yang berani bersemuka dengan pengantin lelaki itu

 

 

Orang ramai di Times Square tidak percaya dengan apa yang mereka lihat

 

 

Wanita ini nampaknya tidak hanya boleh membiarkan apa yang berlaku di hadapan matanya…

 

 

Dia berkeras untuk ‘melarikan’ remaja perempuan itu

 

 

Di Virginia, sehingga Julai 2016, remaja perempuan seawal umur 12 tahun dibenarkan secara sah untuk berkahwin jika mereka mengandung dan mempunyai persetujuan ibu bapa

 

 

Antara tahun 2004 hingga 2013, terdapat 4,500 orang remaja di bawah usia 18 tahun berkahwin di Virginia

 

 

Undang-undang itu telah dilaksanakan di Virginia dan telah diluluskan di California, Maryland, New Jersey dan New York pada 2016

 

 

Perkahwinan kanak-kanak merupakan antara fenomena yang masih berlaku di sebahagian tempat di dunia ini

 

 

Setiap hari, 33,000 orang gadis telah dipaksa untuk berkahwin dan kebanyakan mereka masih berumur 12 dan ke bawah

 

 

Mereka dilahirkan dalam kemiskinan dan kerana itu mereka ‘dijual’ keluarga

 

 

Mereka bukan sahaja tidak mempunyai hak untuk bersuara bahkan tidak ada memori masa kecil yang mengembirakan

 

 

Girls Not Brides adalah perkongsian global yang terdiri daripada lebih daripada 800 organisasi

 

 

Tumpuan utama mereka adalah untuk menamatkan fenomena perkahwinan kanak-kanak dan memberi sokongan kepada kanak-kanak perempuan

 

 

Diharap mereka berjaya dalam usaha mereka

 

 

“Dunia adalah tempat yang berbahaya, bukan kerana mereka yang melakukan kejahatan, tetapi kerana mereka yang melihat dan tidak melakukan apa-apa” -Albert Einstein.

 

Lihat video di bawah, video yang menunjukkan bagaimana perkahwinan itu dilakonkan serta reaksi penduduk New York terhadap perkahwinan tersebut:

 

sumber

Sayunya Rasa..!! Apa Sudah Jadi..?? “Aish Baik-Baik Dengan Baba, Jangan Lupa Bonda” – Isteri Pertama Ude

Sejak akhir-akhir ini laman sosial Instagram (IG) Intan Liana, isteri pertama kepada pemuzik bebas, Ude Wahid, dibanjiri entri berbaur emosi.

Entri-entri yang dimuat naik Intan turut mengundang tanda tanya di kalangan pengikutnya dan sudah tentulah ia dikaitkan dengan statusnya sebagai madu kepada pelakon Izreen Azminda.

 

 

Ada juga pengikut Intan di IG mengaitkan kesedihan Intan adalah disebabkan dia terpaksa berpisah dengan anak sulungnya Arish Muqri, 3.

 

 

Menerusi komen-komen pengikut Intan, dipercayai Arish kini tinggal bersama bapa dan ibu tirinya berdasarkan beberapa foto yang dimuat naik di IG Ude Wahid.

Di ruangan tersebut juga, pengikut meminta Intan bersabar dan terus kuat menghadapi ujian daripada Allah SWT serta tidak mengalah demi anaknya.

Mungkin kerana tidak pernah berpisah dengan Arish yang manja dengan panggilan Aish itu, menyebabkan Intan sentiasa merindui anaknya itu.

Beberapa muat naik di IG Story Intan juga, sudah cukup untuk menggambarkan betapa hati seorang ibu sedang memendam perasaan.

 

 

Terdahulu, kira-kira empat hari lalu, Ude turut memuat naik entri ‘#SABAR’ di IGnya dan menulis kapsyen “Hebat permainan awak..” disertai dengan hashtag #lakonanhebat #koboletipusemuaorg #koxboletipudirisendiri #lameakudiam #akuperhatijedulu.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan entri tersebut ditujukan kepada siapa.

 

 

sumber

 

Fuhhh…!!! 12 gambar yang ditangkap sebelum malapetaka berlaku…No.8 Paling lawak nasib kepala tak hangus!!

Cuba anda bayangkan kemampuan manusia, di mana maklumat bergerak melalui gentian saraf manusia pada kelajuan 3 hingga 120 meter (10 hingga 360 kaki) sesaat! Cukup pantas.

 

 

Sungguh pun begitu, ia tidak dapat menandingi kepantasan kamera untuk merakamkan detik-detik unggul kejadian-kejadian lucu seperti ini.

Jadi, kami telah membuat pilihan gambar terhadap kejadian yang tidak diramalkan akan berlaku :

 

1. Bebola salji dalam kiraan 3…2…1!

 

 

2. Agaknya budak lelaki ini menyimpan gunting lalu memotong tali ini

 

 

3. “Saat hilangnya telefon bimbit saya”

 

 

4. Macam mana trofi boleh terpatah?!

 

 

5. “Hei,berilah saya masa untuk alihkan kamera saya dahulu”

 

 

6. Bagaimanalah agaknya hasil gambar ini jika kita tunggu satu saat sahaja lagi?

 

 

7. Peluang untuk lari dengan tidak dibasahi air ini amat mustahil

 

 

8. “Kawan saya tidak perasan rambutnya terbakar!”

 

 

9. “Hentikan menangkap gambar makanan tetapi kongsikannya bersama saya”

 

 

10.Sandal terbang

 

 

11. Saat terakhir gaun ini bewarna putih

 

 

12. Alamak! Terlepas pula

 

 

sumber

Memang Win…!!! “Tunjuk Jerawat Takpe, Jangan Tunjuk Aset!” -Netizen Terkejut Muka Fathia Latif Naik Jerawat Teruk?!

Terkejut apabila melihat beberapa keping gambar Fathia Latiff yang dimuat naik di laman Instagram peribadinya apabila wanita berkenaan dilihat cuba berjinak-jinak dengan seni bela diri Muay Thai.

 

 

 

Mungkin Fathia mengambil inisiatif untuk belajar seni bina berkenaan untuk mempertahankan diri selepas dia melaporkan diserang oleh seorang lelaki botak beberapa hari yang lalu.

Namun tidak hanya itu, jelas kelihatan parut dan jerawat pada hampir keseluruhan muka pelakon berusia 30 tahun itu sehingga menjadi perhatian netizen.

Rata-rata terkejut dan menanyakan Fathia mengapa wajahnya seolah-olah breakout dan tidak flawless seperti dahulu.

 

 

Bahkan ada peminat yang menasihatinya untuk menghentikan produk kosmetik tempatan dan menjaga mukanya dengan produk semulajadi seperti madu dan aloevera.

 

 

 

 

 

Ada juga yang mendakwa tekanan punca jerawat ‘menghingapi’ wajah Fathia dan meminta dia untuk melancong bagi merehatkan diri.

 

sumber

Wow..!! Cantiknya…10 Foto Adik Perempuan Ziana Dan Anuar Zain Yang Ramai Tak Tahu..??

Tidak dapat dinafikan, pasangan adik-beradik Ziana dan Anuar Zain adalah antara selebriti paling berjaya di Malaysia.

 

 

Masing-masing berdiri dalam kedudukan tersendiri sebagai penyanyi wanita dan lelaki terbaik dalam industri muzik tanah air.

Bagaimanapun, tidak ramai yang tahu, Ziana dan Anuar sebenarnya mempunyai seorang lagi adik yang jarang didedahkan di depan lensa kamera.

Adik perempuan mereka ini bernama Alin Zain, yang juga pengurus kepada kakaknya, Ziana Zain.

 

Tidak mendapat publisiti meluas tidak bermakna orangnya tidak cantik. Jika dilihat pada foto-foto Alin di laman Instagram, terserlah iras dan raut wajah Ziana pada wanita yang tak kurang jelitanya ini.

 

Khas buat anda, berikut kami sertakan koleksi foto peribadi Alin yang dikongsi menerusi laman Instagramnya, @arleenzain.

2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sumber