Kawan Sendiri Bakal Nikah Adik Aku. Ayah Pula Minta Duit Hantaran RM10K, Rupa-Rupanya…

Setiap ibu bapa pastinya inginkan yang terbaik bagi anak mereka agar bila anak nikah nanti, kehidupan ke depan hari terjamin. Bukan senang seorang bapa untuk lepaskan anak kesayangan ke tangan orang lain.

Kisah kali ini menceritakan seorang ayah yang meletakkan syarat wang hantaran kahwin kepada pihak lelaki untuk anak perempuannya sebanyak RM10K. Namun akhirnya…

Baca kisah selanjutnya:-

Aku nk cerita pasal hantaran kahwen. Utk permulaan aku nie lelaki dan aku ada adik perempuan. Nak dijadikan cerita bf adik aku plak kwn aku sndr. But aku ok sbb kawan aku bkn teruk sgt perangai dan aku yakin dia boleh jaga adik aku.

Satu hari yg hening… Jodoh adik aku sampai dulu. Diaorg bertunang. Dan parents aku or lebih tepat ayah aku telah tetapkn hantaran sebnyk 10k. Bg sesetgh korang mybe 10k tu sikit. But for me n for my fren 10k tu bnyk oii since kami baru nk start bekerja. Aku tanye ayah aku knp letak hantaran tinggi sgt. Tp ayah ak diam je. Ayah just bg senyuman. Thenn tiba la hari pernikahan. Bile dh selesai semua majlis baru aku tau yg ayah aku cume amek 5k dri duit hantaran utk buat belanja kenduri. Yg mana xcukup ayah aku topup kn. 5k lg ayah aku bg kat adik aku ngn suami dia. Ayah aku pesan kat depa. 5k nie terpulang kamu nk buat apa.

Puas aku pikir knp ayah aku buat mcm tu… Then aku tanya la mak aku pasai aku dh segan ngn ayah aku. Mak aku ckp, ayah aku cume nk tgk kesungguhan bakal suami adik aku dlm perkahwinan. Kalau dia bersungguh cari duit nk bernikah insyaAllah si suami akn bersugguh cari rezeki selepas nikah. Keperitan mencari duit utk kahwen adalah langkah pertama menghadapi dugaan kahwen.

So apa yg aku belajar, sometime kite kne tgk dr sudut org tua kita. Cara mrk menilai. Dan Bkn semua org tua nk jual anak. Aku berbangga mak dan ayah aku bkn jenis kejar duit hantaran.

Sekian, kembali ke sri pentas. Abang perihatin via Putra Confession.

Sekian Lama Menyepi Selepas Nikah, Inilah Yang Terjadi Kepada Jehan Miskin Yang Tak Disangka!!!

Lama juga tak nampak Jehan Miskin di televisyen sejak kahwin dengan orang Korea ni. Jehan yang sebelum ini pernah muncul dalam Gila-Gila Pengantin, Manjalara dan Inspirion kini tidak lagi kelihatan di televisyen. Tetapi masih lagi aktif di instagram dan bahagia bersama isterinya Julie. 😍


Jom lihat gambar terbaru Jehan Miskin dan isterinya!

WOW! Gambar Terkini Puteri Sultan Perak, YM Raja Nazira Safya Yang Makin Comel

 

Puteri Sultan Perak itu dikenali sebagai YM Raja Nazira Safya Binti Sultan Nazrin Muizzuddin Shah kini sudah berusia 5 tahun. Untuk pengetahuan Raja Nazira Safya merupakan anakanda kedua kepada Paduka Seri Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan Tuanku Zara Salim Davidson.

Memang sama cantik seperti bondanya. Jom lihat gambar terkini YM Raja Nazira yang sangat comel.

MENGEJUTKAN..!!! Masihkah Anda Ingat Dengan Nur Ruhainies Heroin “Hello Mr Perpect”? Lihat Biodata & 10 Gambar Seksi Adik Nur Risteena Yang Mengejutkan Semua Pihak

Assallamualaikum…

Biodata Nur Ruhainies Heroin Hello Mr Perpect , ya sesiapa pun akan tercari carikan biodata heroin hello mr percfect yang orangnya ada iras-iras nora danish gitu.

 


Siapa Nur Ruhainies Heroin Hello Mr Perpect ni ? sampai ramai sangat yang minat kat dia ? atau aku yang tergila-gila kan dia ? macam tau tau jer aku ni masih bujang kui kui kui ( ayat gatal)

Kalau nak tahu sebenarnya Nur Ruhainies merupakan pelakon baru yang membintangi drama terbaru Hello Mr Perfect yang sekarang ni dalam tayangan di slot Akasia TV3. Nur Ruhainies ni masih muda lagi dan baru berusia 23 tahun itu, beliau juga merupakan adik kepada pelakon Nur Risteena Munim
Sebenarnya bukan apa aku cakap yang Nur Ruhainies ni ada iras-iras nora danish dari segi fizikal nya pun dah macam nora danish (montok gituw ha ha).Ok kalau korang nak tahu eh, sebenarnya sebelum dipanggil untuk menjadi pelakon utama dalam drama Hello Mr Perfect bersama pelakon Fattah Amin, Nur Ruhainies ni pernah berlakon dengan memegang watak sampingan dalam drama Sofea Jane, tapi yang bestnya dalam drama Hello Mr Perpect ni Nur Ruhainies berjaya membuktikan yang beliau sememangnya hebat dalam lakonan apabila beliau diberi tanggungawab memegang dua watak iaitu Alya Adriana dan Nurul Ain dalam drama Hello Mr Perpect tersebutSo memang hebat lakonan beliau kan ?Ok di sini aku nak kongsikan Biodata Nur Ruhainies Heroin Hello Mr Perpect

BIODATA NUR RUHAINIES FAREHAH

Nama Penuh : Nur Ruhainies Farehah binti Zainul Ilyas>>>>>Tarikh lahir : 27 Julai 1992>>>>Umur : 23 tahun (2015)>>>>Asal : Kepala Batas, Pulau Pinang>>>Pendidikan : Tourism UiTM, Shah Alam
>>>>>Twitter : https://instagram.com/ruhainies7/>>>>>Instagram : https://twitter.com/nurruhainies>>>>>Ok sekian saja perkongsian Biodata Nur Ruhainies Heroin Hello Mr Perpect

PERGHHHHHH!! SEKSI RUPENYA PELAKON “OLIVIA” NIE..COMEL PLAK TUU!!! SI CILIK SINETRON BAWANG PUTIH BAWANG MERAH..INI GAMBAR TERBARUNYA

Anda MASIH Ingat Dengan Pelakon Cilik.. OLIVIA Dalam Sinitron BAWANG PUTIH BAWANG MERAH?? Jom TENGOK Gambar TERBARUNYA.. Memang TERLAJAK CUNNN.. Abang2 Jangan TAK TIDOR Malam Dah La Yekk.. [6 GAMBAR]


Masih Ingat Lagikah Dengan Olivia Dalam Sinetron Bawang Merah Bawang Putih Ini.


Masih ingat lagikah anda dengan budak kecil yang memegang watak Olivia di dalam sinetron Bawang Merah Bawang Putih? Nama sebenarnya ialah Marsha Aruan. Berikut adalah biodata Marsha Aruan.


Nama: Marsha Elizabeth Aruan>>>>>>Tarikh Lahir: 24 Oktober 1996, Jakarta>>>>>Agama: Kristian>>>>>Pekerjaan: Artis, Model>>>>>Tahun Aktif: 2003 – sekarang>>>>Twitter: https://twitter.com/marshaaruannnInstagram: https://instagram.com/marshaaruan/

 

Masih Ingatkah Dengan Heroin Sinetron Bawang Putih Bawang Merah? Inilah Imej Terbaru Beliau Yang MENGEJUTKAN !!! (20 Gambar)

Masih ingat lagikah dengan heroin yang memegang watak Bawang Putih dalam cerita Sinetron Bawang Merah Bawang Putih yang pernah ditayang di kaca televisyen suatu ketika dahulu? Penulis pasti, ramai dalam kalangan pembaca yang mengikuti cerita tersebut.


Walaupun kemunculannya kini jarang dilihat di kaca televisyen, namun penulis yakin lakonan mantap yang dilakonkan Revalina S Temat dalam cerita Sinetron Bawang Merah Bawang Putih masih segar dalam ingatan peminat.


Bagi yang mengikuti perkembangan Revalina S Temat khususnya menerusi laman Instagram miliknya pastinya mengetahui tentang perkembangan beliau. Jelas terpancar kebahagiaan ditambah pula dengan kehadiran cahaya mata lelaki hasil perkahwinan dengan Rendy Aditya Gunawan.

Berikut penulis kongsikan beberapa keping gambar terkini beliau. Lihat juga WOW!! Anda Pasti Tak Percaya… Inilah Gambar Terkini Pelakon Sinetron Bawang Merah Bawang Putih Yang Terlajak Comel!!

Lepas Habis Urut, Saya Dan Suami Siap Untuk Pulang. Semasa Nak Pakai Selipar Aku Ternampak……

Bila dari hari Isnin hingga ke Jumaat kita penat bekerja, kita mesti ambil satu hari untuk manjakan diri. Antara aktiviti yang boleh hilangkan penat ialah baring sambil tengok movie kat bilik, tidur sehari tak payah keluar rumah langsung dan pergi mengurut. Fuhh mengurut tu feeling dia lain macam. Memang rasa fresh setiap kali lepas urut.. Tapi urut badan, kepala dan kaki ehh.. Bukan benda lain.

Cakap pasal mengurut, kami dapat kiriman emel dari seorang isteri menceritakan pengalaman sakit hati, tak dapat dilupakan bila dia pergi mengurut dengan suaminya di satu tempat urut bertemakan bali ni.. Alamak..
Ingin cerita pengalaman paling sakit hati berurut
Saya ingin berkongsi pengalaman saya berurut di salah sebuah pusat urut yang bertemakan konsep bali bersama suami saya. Tujuan saya berkongsi cerita adalah untuk mengingat dan menasihatkan kepada semua kaum wanita yg berstatus isteri, tunang, gf atau apa2 pun status anda. Untuk pengetahuan semua, suami saya adalah seorang ahli sukan. dia selalu minta saya urut malam2 sebelum tido. Tapi saya pun seorang isteri yang berkerja. So saya pun penat gak nak urut dia tiap2 malam. Sape cakap mengurut ni tak penat?? dengan badan suami yang berotot lagi (keras sebab bersukan). Penat weiiii.. Dia selalu mengadu dia sakit2 badan kebelakangan nie. Dia ajak saya mengurut di pusat urut. sebelum ni kami memang biasa mengurut di Ampang, area rumah mak mertua, sebab suami memang orang sana. yg mengurut suami pun lelaki la.
Biasanya suami je yang selalu mengurut badan, kalau saya teman pun urut kaki jela.. Sejak berpindah rumah sendiri ni kami pun tak tau tempat nak mengurut. Disebabkan kami selalu shopping barang dapur di tesco. Kami pun nampak lah satu pusat urut di dalam tu.. Malangnya pusat urut tersebut tidak lagi menerima pelanggan kerana time tu dah pukul 8.30 mlm. Katanya pelanggan yang booking dah penuh. Rasanya saya sudah pergi ke pusat urut tersebut sebanyak 3 kali (selalu pergi selepas shopping barang dapur) namun masih tidak pernah mendapat khidmat mereka kerana selalu full. Pusat urut ni ada mengurut lelaki mahupun perempuan. Perempuan yang urut perempuan la.. laki yang urutnya laki la. Sebabkn dah full saya pun suruhlah suami google pusat urut yang lain.. lepas dah goggle, jumpa lah satu pusat urut ni. Suami pun suruh saya call tempat tu.. Lepas dah tau lokasi saya dan suami pergi la kesana. Berapa minit je dengan pusat urut yang pertama tadi.

Kedai urut nampak lain macam..
Keluar je kereta saya tengok pusat urut tu.. macam scary je.. Pusat urut tu di tingkat dua bangunan kedai. Konsep pusat urut tu ala2 Bali. Kami pun masuklah. Kami berdua masing2 urut badan.. Dah bayar apa semua saya tanya la yang urut suami siapa? orang kaunter (perempuan) tu cakap perempuan. Saya pun tergaman sekejap.. Suami pun serba salah.. dah bayar kan.. Tp tak fikir negetif sebab pusat urut ni maybe yang jenis professional (dalam kepala otak pikir staff yang urut pakai uniform mcm maid2 org kaya dalam cerita2 tv tu kot, pakai sarung tangan plastik yang orang selalu jual makanan tu pakai dan bagi pelanggan pakai baju yang sepatutnya la time urut, sebab saya ni tak pernah urut badan dan tak pernah pergi tempat2 urut mcm nie) time tu rase saya ni kena open minded sikit la.. Saya berkali2 pesan kepada orang kaunter tu supaya bagi suami tukang urut yang jenis urut kuat (dalam hati supaya suami dapat yang makcik2 dan gempal2 sikit.. hehe) lagi pun suami memang selalu komplen yang saya urut tak rasa.ADS HERE
Sebab kan kami ni urut secara couple..

Lepas dah habis urut, pergi ke tempat suami pula lepas tu..

TERKEJUT!! Dengan cepat payudara anda akan jadi lebih besar kerana produk ini…

So orang kaunter tu ajak kami pergi ke tingkat 3.. dia tunjuk tempat urut kami.. Suami dan saya sebelah2 je.. yang pisahkan kami hanya lah langsir. nak cakap bilik pun tak jugak.. sebab dia macam pentas kayu, ada langsir, tilam single, bantal, kena bukak kasut dan towel je). Tingkat atas tu semua konsep urut dia mcm nie. lepas kami dah salin baju semua ade orang ketuk dari luar (bagi isyarat yang dia nak masuk la) sekali bila tukang urut tu masuk tengok2 memang bukan macam apa yang saya bayangkan.. Dia pakai seluar jeans pendek, baju kemeja lengan pendek yang had ketiak tu, muda dan putih.. bajet2 saya rumah tukang urut ni dalam lingkungan baya2 saya 25 tahun.. Saya diam lagi.. Dalam pikiran maybe suami dapat yang macam saya pikirkan tadi.. kami urut sejam.. tukang urut tu urut biasa2 je.. sempat la sembang dengan dia, ni keje full time dia ke? asal mana? dia dah kawin ke? suami mana? umur berapa? Dia cakap ni memang keje full time dia, asal Champa, ada anak 2 orang tapi takde suami (so korang boleh pikir kot mana dia dapat anak tu) umur dia 31 tahun.. Tapi kalau korang tengok pun tak macam 31 tahun weeeiiiii.. badan dia pun kecik molek je..
lepas dah habis urut, saya dengan suami pun siap2 la.. turun dari pentas kayu (tempat urut tu) nak pakai sliper saya tengok tempat urut suami ade kasut tumit tinggi warna hitam dalam size 4 kat luar. Dalam hati dah menggelegak dah, menyumpah2 dah.. jalan depan sikit nak ke pintu untuk turun ke bawah tengok ade tukang urut yang urut badan saya tadi dan sebelah dia seorang perempuan pakai dress hitam bapak pendek punya (kalau dia tonggeng kompem nampak seluar dalam dia) saya pun anggap perempuan tu yang urut suami.. Bab1 betul.. ini tukang urut yang dia bagi urut laki aku??? Aku rasa diorang nie memang ada buat extra service kalau mane2 jantan yang mintak tu.. Korang bayang kan la.. Kalau urut kat katil urut tu takpe lagi.. Ni urut kat atas tilam single atas pentas kayu takde katil.. Kompem2 la kena panjat badan bile nak urut bagai.. korang pun boleh fikir kan.. shit betul.. aku dah tarik muka dah dengan suami.. tukang urut tu dua2 senyum kat kami time nak turun tu.. otw balik memang tukar silent mode dengan suami..

Memang tak la lepas ni nak urut mana-mana main terjah je
Memang hati mengelegak betul..Suami tanya2 gak kenape aku senyap.. Aku tau dia tau kenape aku tarik muka.. Tapi saje je buat2 tanya lagi.. Muka suami dah serba salah.. kalau aku bukak mulut kompem2 perang besar.. baik aku diam dulu.. Tak pasal2 aku tido dalam hati yang sakit amat2 bagai di hiris2 je.. Tapi bila pikir balik bukan la salah laki ak 100% pun.. aku yang bajet2 nak open minded sangat.. hamik kau.. Memang tak la lepas ni nak urut mane2 main terjah je.. So, kesimpulan nya kepada kaum hawa semua.. Kalau2 cik abg uolls tu nk gi urut elok dan lebih afdal sekiranya korang tau kat mana, dengan siapa, dan tau mcm mana servis tempat urut tu.. Ngarut je urut2 babi nie.. Eh urut bali ni.. Tersasul pulak.. hehe..
Tapi sebaik2 alam semesta kalau korang pergi teman sekali. Tak la aku cakap semua pusat urut tu tipu.. tapi eloknya kalau korang pikir sempit sikit mcm aku. Sempit tak sempit.. Kalau aku tau laki aku pergi tempat2 macam tu lagi memang aku terajang dia dengan tukang2 urut dia sekali.. kalau pergi dengan kawan pun dengan kawan2 dia aku terajang.. so kena extra careful lepas ni sebab aku rasa memang bersepah je pusat urut yang mcm nie kt KL nie.. Jangan cepat sangat percaya kan laki2 anda.. hahaha.. cukup la kami dah terkena sekali.. kalau korang nak rasa pedih dansakit yang aku rasa sekarang nie boleh la try even laki aku tak bersalah dalam cerita ni.. sakit bebbbb.

Sedihnya !!! Pesanan Terakhir Julia Perez Buat Semua Sebelum Menghembuskan Nafas Terakhir….

Sampai saat ini julia perez masih lagi belum menyampaikan pesan kepada anggota ahli keluarga yang merawatnya,namun perempuan yang menderita penyakit kanser serviks tahap empat ini mengingatkan kepada kaum wanita agar selalu menjaga kebersihan bagian peribadi masing masing.“Penularan juga bisa dari cara buang air kecil yang sembarangan”kata jupe yang kini dalam keadaan membimbangkan.Selain menyerankan agar wanita menjaga kebersihan bagian peribadi,jupe juga mengecam tindakan lelaki atau pun suami yang kerap melakukan hubungan dengan wanita lain sebelum balik kerumah.

“Itulah sebenarnya yang membawa penyakit itu datang menghancurkan hidup saya”,“Virus ini berasal dari suami,jadi saya sarankan kepada suami jangan jajan di luar,kasihan kami para isteri”“Banyak paktor yang menyebabkan penyakit ini menular,mulai dari bercium,berpeluk atau pun bertukar pakaian dalaman juga memiliki peranan penting,tolong jauhi hal hal semacam ini,kata jupe.

 

BIADAP!!!Beginikah Kehidupan MEWAH Sebenar Sami Buddha Yang Bunuh Islam Rohingya ??? SEBARKAN !

Mohon Sebarkan!!! Beginikah Realiti Kehidupan Mewah Sami Buddha Yang Membunuh Islam Rohingya?
Gambar last tu agak sensitif sikit,, budak2 jgn tengok…
SANGAT KEJAM & MEMALUKAN! Beginilah 13 foto realiti kehidupan mewah & sosial Sami Buddha yang membunuh Islam Rohingya.

Siapa sangka begitu memalukan dan menyakitkan mata apa yang mereka lakukan pada gadis-gadis ini. CEPAT SEBARKAN…!!!
Beginilah realiti kehidupan mewah & sosial Sami Buddha yang membunuh Islam Rohingya…

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS !!

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –
Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin.Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim…Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

4. Membaca Surat Al-IKHLAS:-Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali Selawat dan Mengangkatnya Sepuluh DARJAT. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Doa Menjemput Rezeki

Ya ALLAH berikanlah kami Rezeki yang Luas… yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka Turunkanlah.

Jika ada diBumi maka Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.Jika Dekat maka Mudahkan lah.Jika sedikit maka Banyakanlah.Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…AamiiinYA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin…..Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita…..Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH…..Kemampuan setiap orang beramal adalah berbeza. Saranan saya, kalau tidak mampu beramal semua cuba amalkan satu persatu.

Biar sedikit tetapi istiqamah…..Jangan lupa berdoa kepada Allah SWT agar diberi kemampuan untuk beramal…..Kalau tidak mampu beramal semua jangan tinggal semua, nanti kita yang rugi….