Alolololo… comelnya Airissa…. Video Kepetahan Budak 2 Tahun Menjawab Ketika Dimarah Bapanya ………Serius Lucu …..Bijak (Video)

Kuala Lumpur: “Saya hanya menyakat anak,” kata Muhamad Nuzulnudin Maad, 34, mengenai video kepetahan anaknya Arfah Airissa, 2, yang mendapat perhatian netizen sejak tiga hari lalu.

Menurutnya, video berdurasi satu minit 40 saat itu dirakam sekadar suka-suka oleh isterinya, Arfah Ismail, 35.

Katanya, ketika itu seorang lagi anaknya Arfah Adelia, 5, bermain gunting dan memotong rambutnya sendiri.

“Saya saja menyakat Airissa, sama ada dia yang buat atau tidak.

“Bagaimanapun, dia beria-ria mempertahankan dirinya sambil bersumpah. Kelakar dan geli hati melihat anak sendiri memberi reaksi seperti itu,” katanya yang bekerja sebagai pengurus syarikat di Perling, Johor Bahru.

Menurutnya, ada netizen yang ‘menghentam’ penggunaan perkataan sumpah dalam video itu.

“Budak kecil tidak tahu apa-apa, dia cakap saja tanpa tahu makna. Manakala penggunaan penyangkut baju pula hanya untuk menggertak saja, bukan pukul.

“Selama ini, saya hanya menegur anak supaya mereka faham . Tidak pernah sayabmenggunakan kekerasan seperti pukul kerana mereka kecil lagi,” katanya yang tidak mengambil kisah kecaman yang diterima daripada netizen.

Muhamad Nuzulnudin berkata, niatnya memuat naik video itu hanya untuk dikongsi dengan keluarga terdekat.

“Tak sangka daripada ahli keluarga kongsi video itu dan kini sudah tular,” katanya.

Menurut Muhamad Nuzulnudin, anak kecil itu perlu diberi perhatian dan kerap berkomunikasi.

“Sejak berusia setahun lapan bulan lagi Airissa petah bercakap kerana saya dan isteri sering berkomunikasi dengannya,” katanya.

Oh MAk aik..5 gambar Aksi gadis yang memang tidak sepatutnya berlaku ketika main banjir !!

Tahun lalu seramai 13 org pelajar pompuan, kemaluan mereka telah dimasuki lintah ketika bermain banjir dan terpaksa mendapat rawatan susulan dihospital akibat berlaku pendarahan.

Kepada bukan pelajar SPM pun kena hati-hati juga sebenarnya kerana lintah ni tak memilih mangsa, Ada jer depan dia, dia akan merayap la nanti hahaha!!!

Dibawah ni ada sedikit info tentang lintah supaya korang tau!!

INFO LINTAH

Lintah hidup di kawasan berair terutama berhampiran bendang padi, kawasan ternakan lembu dan paya.

Lintah akan mengikut aliran air dan hinggap terhadap mana-mana hidupan lain termasuk manusia.

Lintah memasuki saluran kemaluan termasuk dubur dan menggigitnya.

Akibat gigitan itu, mangsa akan mengalami pendarahan teruk.

Pegawai Perubatan akan menggunakan air garam yang dimasukkan ke kemaluan atau dubur agar lintah keluar.

Mangsa memerlukan rawatan pemindahan darah dan jika terlewat diberi rawatan, mangsa boleh maut akibat kekurangan darah. (gambar hiasan)

(Info disediakan oleh Ketua Pegawai Perhubungan Awam HRPZII Kota Bharu, Zaid Ahmad)

Basah kain boleh keringkan tapi jangan buat dosa kering kan,hehe

Panas !!! Tak Sampai Sebulan Majlis Pernikahan Nora & Nedeem,,Akhirnya Fasha Sandha Bongkar Perangai Sebenar Nora !!! Kantoiii

Wartawan DEDAH PERANGAI SEBENAR Nora Danish yang MENGEJUTKAN Fasha Sandha dan Jejai. Kasihannya Fasha, Sampai camni sekali sikap Nora Danish terhadap anda. kalau orang lain, memang HABIS la Nora. BERTABAHLAH Fasha.

Rumah tangga pelakon Fasha Sandha dan suami, Rizal Ashram Ramli kini berantakan, gara-gara campur tangan pihak ketika, yang juga dikatakan daripada ahli keluarga Rizal sendiri.
Memetik mStar, Fasha dilaporkan mengunjungi sebuah pejabat agama Islam baru-baru ini, bagaimanapun tidak dapat disahkan sama ada untuk mendapatkan kaunseling ataupun urusan penceraian.
Dikatakan, hal rumah tangga pasangan itu turut melibatkan bekas isteri Rizal atau dikenali sebagai Jejai, iaitu Nora Danish.
“Masalah ini sebenarnya sudah lama berlarutan berikutan konflik dengan keluarga mertua Fasha.

“Nora dan salah seorang keluarga Jejai saling memburukkan Fasha di laman sosial dan ia membuatkan rumah tangga pasangan itu semakin goyah,” demikian menurut sumber, sebagaimana memetik mStar.

Jejai dan Nora pernah berkahwin pada Jun 2006 kemudian bercerai dua tahun selepasnya.

Jejai kemudiannya mengahwini Fasha pada April 2012 dan dikurniakan dua anak yang berusia dua tahun dan setahun.
BUKTI DI BAWAH!

 

Mama Nampak Kamu Di skrin, Tapi Mama Tak Nampak Jantung Kamu Berdenyut – Luahan Sayu Ibu Kehilangan Anak Syurga Bikin SEBAK!

Cerita mengenai anak syurga ini boleh menguatkan mereka yang mengalami situasi yang sama. Semua perkara yang terjadi adalah ketentuan dariNYA.

Mama papa rindu anak syurga mama, Haura Alhuwainaa Bt. Muhammad Shafiq Albakri 😊.

SELASA – 22 Nov 2016, 30 weeks.

Kali terakhir mama terasa pergerakan terakhir kamu dalam kandungan ketika mama tidur (jam 3-4 pagi) pada Selasa malam Rabu lepas. Dan malam tu juga la mama mimpikan kamu. Mama mimpi dukung kamu. Kamu senyum saja dengan mata tertutup. Wajah kamu cantik bak bidadari dan kulit kamu cerah gebu. Bahagianya mama dalam mimpi tu. Dan mama dapat rasakan bahawa mimpi ni juga sebagai tanda sudah sampai masanya untuk kamu ‘pergi’.

RABU – 23 Nov 2016, 30 weeks.

Esoknya, seperti biasa mama sepatutnya akan rasa pergerakan kamu bermula seawal jam 7.30 pagi, tapi pagi tu tiada tendangan “selamat pagi” dari kamu. Mama tunggu lagi jam seterusnya…8, 9, 10, 11 pagi…masih lagi tiada ucapan “selamat pagi” dari anak mama. Mama mula tak sedap hati.

Jam 12 tengahari, mama bagitau papa tentang kamu. Papa pun mula risau dan tak tenang. Mama dah cuba goyang2, usik2 kamu, tukar posisi duduk baring…semua tiada respon. Mama dapat rasa yang kamu dah tiada. Tapi mama cuba untuk positif dan sabar tunggu hingga papa balik kerja untuk ke hospital, untuk lihat keadaan kamu di dalam.

Jam 7.00 malam, mama and papa sampai di wad kecemasan HUKM. Kamu masih lagi tidak bergerak dari pagi. Doc cek bunyi denyutan jantung kamu, tapi tiada. Hanya kedengaran detak jantung mama sorang saja. Doc minta untuk ke bahagian scan pula, untuk kepastian terhadap keadaan kamu di dalam.

Bila doc letak saja alat scan di perut mama. Mama nampak kamu di skrin, tapi..mama tak nampak jantung kamu berdenyut seperti sebelum ni. Mama tahu kamu dah tiada, tapi mama cuba untuk sedapkan hati walaupun mama tahu mama bakal mendengar berita sedih. Keadaan sunyi seketika dan akhirnya terluah di bibir doc mengatakan kamu dah tiada.

Allahu..terus berkaca mata mama. Mama cuba untuk kuat dan tahan dari menangis. Tapi terus juga menitik air mata mama. Anak yang mama kandung dan anak yang mama papa perjuangkan selama 7 bulan setengah ini, dah pun dijemput kembali kepada penciptaNya…

Balik ke rumah, mama solat dan berdoa. Sekali lagi mama tak dapat menahan rasa..Mama menangis depan Allah sungguh2. Walaupun anak mama dah pergi, tapi mama tetap panjatkan syukur pada Allah kerana telah pinjamkan awak untuk mama papa selama 7 bulan setengah ni. Alhamdulillah..

Papa nampak mama menangis, terus papa peluk mama kuat2, pujuk mama untuk sabar dan kuat. Tapi akhirnya papa juga menangis sama. Menangis bukan kerana meratapi pemergian kamu, tetapi menangis kerana kami sama2 sayang kamu walaupun kita belum pernah bertentang mata. Tapi nikmat kasih sayang yang Allah tanamkan dalam hati mama papa sangat berharga terhadap kamu.
KHAMIS – 24 Nov 2016, 30 weeks.

Jam 7.30 pagi, mama masuk ke wad untuk proses melahirkan anak syurga mama papa. Sepanjang hari di katil wad, mama banyak berzikir, baca yaasin, mama solat hajat dan berdoa pada Allah supaya dipermudahkan urusan bersalin. Bibir mama x henti berzikir kadang2 sampai tertidur.

Mama diberi ubat induce yang pertama jam 3.30 petang. Sakit contraction semakin terasa selepas 3 jam ubat induce dimasukkan dan sakit makin kuat menjelang tengah malam. Mama tak boleh tidur. Disebabkan ubat induce pertama tadi masuk lambat, Doc sarankan untuk ambil pain killer supaya mama boleh tidur dan rehat. Sebab esok ubat induce kedua akan dimasukkan, supaya mama bertenaga untuk berjuang esok.

Mama mula2 mahu cuba juga untuk bertahan menahan sakit tanpa pain killer. Kemudian, Doc cek laluan, bukaan baru 1 cm. Allahu..akhirnya mama tewas juga. Jam 2 pagi nurse cucuk pain killer. Sebab mama dah tak tertahan sakit contraction. Akhirnya mama tertidur.

JUMAAT – 25 Nov 2016, 30 weeks.

Mama bangun jam 6.30 pagi untuk solat subuh dan solat hajat. Sakit contraction masih terasa tapi tidak sekuat semalam. Mama gagahkan juga untuk bangun solat dan mama doa banyak2 supaya mama boleh lahirkan anak mama hari ini, hari jumaat yang mulia. Selesai solat, ubat induce kedua dimasukkan lagi. Kemudian mama mandi, walaupun tengah menahan sakit. Demi kamu, mama kuatkan diri untuk bersihkan juga diri.

Sakit semakin kuat. Darah mula keluar sikit demi sikit. Masuk waktu zohor, mama dah tak dapat nak menunaikan solat. Mama hanya banyakkan berzikir dan berdoa di atas katil sambil menahan sakit.

Mama menahan sakit sehingga jam 3.30 ptg. Doc cek lagi sekali laluan. Alhamdulillah, bukaan dah 4 cm. Doc putuskan untuk mama masuk terus ke labour room untuk menunggu bukaan lebih besar.

Jam 4.30 petang, di labour room, doc sarankan mama untuk ambil epidural sebab induce ketiga yang bakal dimasukkan selepas ni lebih kuat (sebab baby dah tak bernyawa). Untuk mengurangkan sakit yang teramat sangat, mama ambil juga epidural.

Mula dari 4.30 petang tu, lepas dimasukkan induce ketiga, mama sekejap tertidur, sekejap terbangun. Mungkin mengantuk dan letih menahan sakit. Sampai lah pukul 9 malam, sakit contraction mula terasa makin kuat semula. Mama mula menahan sakit lagi. Menahan sakit sehingga menggigil2. Allah sahaja yang tahu sakitnya.

Jam 12 malam, mama mula demam 38°C. Doc cek lagi laluan. X pasti berapa cm dah bukaan ketika tu. Tapi doc suruh cuba untuk teran. Mama cuba teran sekali, terus air ketuban pecah. Terkejut doc2 yang berada di depan 😅😅. Habis basah baju mereka..maaf ya. Hee.

Doc terus suruh mama untuk push. Beberapa kali push (agak susah juga mula2 sebab tiada pengalaman), makin lama makin faham bagaimana cara nak push..hehe..

Alhamdulillah..adanya papa yang sentiasa memberi kata semangat, nurse2 dan doc2 yang sangat baik, alhamdulillah..akhirnya, selamat juga mama lahirkan anak syurga mama papa ni jam 12.36 pagi dengan tenang. Berat Haura 1.9kg. Terus hilang sakit bila tengok Haura.😊.

Nurse letak Haura atas badan mama. Mama peluk cium anak mama. Papa pun sama. Comelnya Haura anak mama 😍. Mata kamu tertutup rapat, tenangnya mama tengok kamu. Lama juga kami pegang Haura, berbual dengan Haura, bergambar dengan Haura. Mama pegang jari jemari halus anak mama…comel sangat.

Kemudian papa azankan Haura. Biarpun Haura dah tak bernyawa, tapi mama papa yakin, Haura dengar alunan azan papa dari sana kan sayang 😊. Selesai bersama Haura, papa bawa Haura ke bilik mayat sementara menunggu untuk proses pengebumian esok. Mama pula ditolak masuk ke wad semula. Dan mama tertidur.

SABTU – 26 Nov 2016.

Mama minta untuk discharge awal pagi, sebab mama nak tengok Haura untuk kali terakhir. Alhamdulillah, mama boleh balik sama2 dengan Haura. Papa ambil Haura kat bilik mayat. Dan bawa Haura pulang untuk urusan pengebumian.

Mama papa duduk seat belakang. Nenek atok di bahagian depan. Bawak Haura pulang. Sepanjang perjalanan dalam kereta, mama pegang Haura. Perasaan sedih mula muncul, sebab mama tahu masa untuk mama dengan Haura dah tak lama, mata dah mula berkaca tapi mama tahan..

Jam 11.30 pagi, sampai di surau, Haura dimandikan dan dikafankan. Tibanya saat untuk mama cium puteri syurga mama untuk kali terakhir. Allahu….air mata mama dah tak tertahan lagi. Mama tengok wajah anak mama. Sucinya wajah anak mama. Bidadari syurga Allah. Mama cium2 Haura…wanginyaaa ya Allah. Wangi sangat kamu sayang. Bau syurga..Wangian yang tak pernah mama bau. Terlalu wangi..😊.

Kemudian Haura disembahyangkan oleh jemaah surau dan seterusnya dikebumikan oleh papa Haura. Mama tak dapat ikut Haura ke tanah kubur. Papa, atok2, dan sedara2 yang lain temankan Haura ke kubur. Mama, nenek2 dan mak saudara yang lain hanya teman Haura dari jauh..

Jam 12.15 tengahari, selesai urusan pengebumian puteri sulung mama di Tanah Perkuburan Islam Bukit Permai 2, Ampang. Alhamdulillah..

Semoga anak mama tenang di sana bersama anak2 syurga yang lain. Mama tahu, Allah lebih sayangkan Haura. Dan mama tahu, Haura lebih tenang di bawah jagaan Allah di sana. 😊. Mama papa redha..

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Ramai yang bertanya apa yang berlaku pada baby kami sebenarnya? Di sini hami ceritakan serba sedikit ya.
Alhamdulillah, sepanjang kehamilan dari mula, baby kami sihat, dan tiada masalah.

Di usia kandungan 26 weeks (6 bulan lebih), kami buat detail scan di klinik untuk tengok keadaan baby, dan sekaligus untuk tahu jantina baby. Waktu ni lah sonographer dapat detect perut baby besar, banyak air dalam perut. Dan kami perlu refer pada doc pakar HUKM. Allahu…speechless, terkejut dengan berita ni. Datang dengan penuh rasa teruja untuk lihat baby, tapi sebaliknya yang kami terima. Hami dah menangis, suami masih kuat, cuba untuk memujuk walaupun dia juga sebenarnya sedih.

Bermula dari 26 weeks, kami follow up dengan doc pakar setiap minggu di HUKM. Dan doc pakar bagitau penyakit ni namanya “fetal ascites”. Doc kata, berkemungkinan baby tak cukup darah atau terkena jangkitan virus (tapi masih belum pasti penyebab utama). Dan doc juga ada inform kami risiko awal2 untuk keadaan ni:
✔ Baby boleh meninggal dalam kandungan
✔ Baby lahir cukup bulan tapi tak dapat survive lama
✔ Baby lahir tapi dia membesar tak sihat.

Setakat 3 minggu follow up, keadaan baby masih ok. Denyutan jantung ok..Tapi minggu yang terakhir, paras air ketuban baby menunjukkan semakin berkurang. Kami semakin risau.

Last rawatan yang kami ambil ialah pada Selesa 22 Nov 2016. Rawatan ambil sedikit air ketuban (5ml) untuk dihantar ke makmal, supaya doc dapat cari lagi punca kenapa jadi begini pada baby. Sebab ikutkan pemeriksaan doc, kami sihat dan tak ada apa2 masalah kesihatan yang boleh mempengaruhi baby.
Result air ketuban dijangka keluar hari Jumaat (25 Nov 2016). Tapi, tak sempat tunggu result keluar, baby dah semakin lemah selepas rawatan tu, dan disebabkan juga kegagalan jantungnya untuk berfungsi dengan baik. Esoknya baby meninggal dunia (23 Nov 2016). Innalillahiwainnailaihiraajiun..

Kami dah pun cuba ikhtiar yang terbaik untuk baby Haura sihat semula. Tapi ternyata perancangan Allah lebih baik dan ada hikmahnya. Kami redha..
Allah Maha Mengetahui segalanya. Mungkin kalau Allah izinkan baby Haura hidup, tapi dia hidup terseksa menahan sakit, kasihan juga..kami juga tak sanggup tengok anak sakit. Jadi, kami relakan anak syurga kami berada di sisi Allah SWT. Kami akur dengan ketentuan Ilahi. 😊.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Terima kasih pada semua yang sentiasa memberi kata-kata semangat, yang mendoakan, yang datang menziarahi, yang terlibat membantu dalam urusan pengebumian dan yang telah memberi sumbangan. Terima kasih banyak. Semoga Allah merahmati anda semua. Aamiin..

Tak lupa juga..jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada Dr. Rahana Abd Rahman, doc pakar di HUKM yang banyak membantu kami dalam usaha untuk memulihkan semula keadaan Haura di dalam kandungan. Saya bersyukur dipertemukan Allah dengan beliau. Sepanjang follow up di HUKM, beliau sentiasa melayan saya dengan sangat baik dan lemah lembut.

Dan juga terima kasih kepada nurse2 yang menjaga saya di wad dan di labour room. Sejujurnya, saya bangga dengan mereka kerana servis dan layanan mereka sangat baik, sangat mengambil berat terhadap keadaan saya dan saya sangat berpuas hati. Alhamdulillah..

Last skali, terima kasih kepada Dr. Aini Afifah Abdul Karim yang menyambut baby Haura di labour room.
Terima kasih semua ❤

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Wahai bidadari kecil ku, kedatanganmu yang sekejap merupakan sebuah anugerah yang terindah buat kami. Walaupun sementara, tapi kamu tetap wujud dalam hati kami sampai bila-bila.

Kami yakin dengan kurniaanmu ini, akan menjadi saham akhirat yang bakal memimpin tangan kami di Jannah bila tiba masanya nanti.
Dan kami bersyukur, kerana kami adalah hambaNya yang terpilih untuk memiliki mu, wahai bidadari syurga.😊.

Tenang la wahai anak syurgaku. Tenang la kau didalam syurga Allah yang abadi. Semoga kita bertemu lagi di alam sana sayang, “Haura Alhuwainaa”.❤
Haura – Wanita berkulit putih
Huwainaa – Yang tenang
Al-fatihah.
#anaksyurga #babyHA #HauraAlhuwainaa

Facebook :- Hami Bazilah

Lelaki Islam Ini ‘Ditakdirkan’ Duduk Sebelah Anak Donald Trumph, Lihat Perkara Yang Diborakkan Mereka Sangat Mengejutkan!

Baru-baru ini perlantikan Donald Trumph sebagai presiden AS mendapat perhatian ramai. Sekaligus perlantikan tersebut mencetuskan kebimbangan penduduk di dunia lebih-lebih lagi Orang Islam.

Karakter Donald Trump disifatkan sebagai Adolf Hitler zaman moden kerana sikap perkauman yang ditunjukkan, terutamanya terhadap orang Islam. Ada juga ura-ura mengatakan bahawa Muslim tidak dibenarkan masuk ke Amerika Syarikat.

Namun beberapa hari lalu, seorang pelawak dari Arab yang beragama Islam ditakdirkan untuk duduk di sebelah anak Donald Trump, Eric Trump ketika perjalanan ke Scotland. Mereka berborak dan dari perbualan itu, ini yang dapat disimpulkan oleh pelawak tersebut.

Pelawak tersebut yang dikenali sebagai Mo Amer telah berkongsi gambarnya bersama Eric Trump menerusi laman Instagram miliknya ketika dalam perjalanan ke Glasgow, Scotland Khamis lepas. Di kapsyen gambar tersebut dia mendedahkan perbualannya dengan anak Presiden baru Amerika Syarikat tu.

Hi guys, sekarang saya dalam perjalanan ke Scotland untuk jelajah U.K dan saya ‘terpilih’ untuk duduk di sebelah Eric Trump. Berita baik, para Muslim tidak akan dikenakan sebarang ID bagi siapa yang mempunyai kerakyatan di Amerika Syarikat. Itu yang diberitahu oleh Eric Trump. Saya akan tanya soalan dengan lebih lagi dalam perjalanan ke Glasgow, Scotland. Kadang-kadang Tuhan hantarkan anda bahan untuk anda fikirkan.. #Merica #UKTour #HumanAppeal #ThisisNotAnEndorsement #Trump2016ComedyTour.

ID untuk umat Muslim? Ini jawapan Eric Trump

Mo Amer bila dihubungi Buzzfeed berkata bahawa Eric Trump ada bercakap mengenai proposal Donald Trump untuk pendaftraran untuk para Muslim, immigrants dari kebanyakan negara Muslim.

Mo Amer berkata;

Dan saya berkata, untuk pengetahuan anda, saya tidak akan buat ID khas untuk Muslim. Adakah anda rasa umat Muslim akan dapatkan ID kad dan sewaktu dengannya? Awak tahu kami tak akan buat perkara-perkara sebegitu..

Dan Eric Trump membalas;

Come on, anda tak boleh percaya dengan apa yang anda baca di media. Adakah anda ingat kami akan betul buat macam tu (kenakan ID untuk umat Islam)?

Ular Dibedah Kerana Disangka Telan Telur Ayam, Namun Apa Yang Ditemui Sangat MEMERANJATKAN!

Seekor ular terpaksa menjalani pembedahan di perutnya selepas tertelan tombol pintu, lapor Daily Mail.

Menurut satu keluarga yang menemui ular berkenaan berkata, ular terbabit sebelum ini ‘ditugaskan’ untuk menangkap tikus di luar reban ayam mereka di Ballwin, Missouri.

 

Difahamkan, keluarga berkenaan telah meletakkan satu tombol pintu lama berwarna putih di atas tanah sebagai ‘telur palsu’ bagi menggalakkan ayam ternakan mereka bertelur. Namun, alangkah terkejutnya mereka apabila mendapati reptilia terbabit berada di halaman rumah dengan satu benjolan yang besar di perutnya.

Setelah melakukan imbasan x-ray, doktor veterinar mendapati benjolan itu adalah tombol pintu. Ular terbabit yang diberi nama ‘Doorknob’ susulan tertelan tombol pintu, terpaksa menjalani pembedahan di perutnya bagi mengeluarkan tombol tersebut, sebelum dilepaskan semula ke habitatnya.

Ular tersebut terpaksa menghabiskan masanya di bawah jagaan pihak veterinar untuk beberapa bulan sehingga lukanya sepanjang enam inci itu sembuh sepenuhnya.

Bagaimanapun, keluarga berkenaan mahu ular itu dikembali ke halaman rumah mereka agar ular itu boleh memakan tikus yang ada di situ.

CUN GILER!!! Gambar Anak Dara Rosyam Noor Jarang Dilihat Media Bikin Ramai Lelaki Nak Masuk Meminang

Woww! Siapa sangka dalam diam rupa-rupanya Rosyam Nor memiliki ‘taman bunga’ di rumahnya. Bunga yang paling dewasa dah jadi isteri orang, so kita usha pula bunga yang sedang mekar ni.

Haa Nak lihat lagi wajah cun melecun anak Rosyam Nor? Well, tengok sikit-sikit je ok.

Nur Anis yang manis ni baru je berusia 23 tahun rupanya. Fuh. Muda lagi!

Well, walaupun masih muda, gadis jelita imi mengusahakan butik muslimah yang dikenali sebagai Bidadari Contemporary. Wahh bukan calang-calang anak Rosyam ni!

MERECIK!!! Gambar Terkini Anak-Anak Faizal Hussein Yang Jarang Dilihat Di Media (8 Foto)

Nama Faizal Hussein tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air memandangkan banyak filem-filem hebat yang dilakonkan.

Bercerita mengenai keluarga Faizal Hussein dan isterinya Suhaila, pastinya ramai yang tidak pernah melihat kelibat anak kedua pasangan ini di media sosial bukan?

Tanpa melengahkan masa, jom kita layan dahulu beberapa keping gambar terkini anak Faizal Hussein dan Suhaila yang kini semakin comel.

Pendedahan Sebenar Disebalik Kisah Kanak-Kanak 7 Tahun Yang Disahkan GILA Akibat Terlalu Kuat Belajar !!!

Siapa sangka akibat si ibu yang terlalu inginkan anaknya agar menjadi seorang yang bijak pandai akhirnya mengundang padah sehingga mendatangkan kesan buruk terhadap anak.

Kisah ini terjadi pada salah seorang golongan VIP dimana dia terlalu inginkan anak perempuannya jadi pandai hingga tiada langsung masa untuk bermain seperti kanak-kanak normal yang lain. Akibatnya, anak perempuan yang berusia 7 tahun itu mula berkelakuan seperti tidak siuman.

Baca kisah selanjutnya:-

Dipetik dari seorang penulis yang berkongsi cerita di facebook,

”hari ini saya pergi ke hospital, menziarahi anak rakan saya yang sakit. Rakan saya ini adalah seorang yang berjaya dalam hidup dan merupakan seorang dari golongan VIP.

Anak perempuannya adalah seorang yang comel, berusia 7 tahun, saya membawakan anak patung untuknya.

Waktu saya datang dia mengenali saya ”makcik iti ek?” ia jawab saya” dengan agak terharu kerana dia masih mengenali saya.

Makcik iti 42:6 Berapa? doa masuk tandas apa?

Selepas menanyakan soalan itu saya hanya terdiam kemudian dia menirukan gaya cikgunya yang mengajar di kelas dan menyanyikan lagu 5×5=25, selepas itu dia membacakan doa makan.

Makcik iti jom sambung ayat saya” saya pergi ke sekolah setelah itu saya balik ke? Soalnya sungguh-sungguh, dia memang comel, pandai dan bijak.

Namun selama saya menemani anak ini di situ ibunya yang memerhatikan kami dan hanya mampu menangis mengalirkan air mata” saya turut berduka dengan penyakit yang di tanggung oleh anak perempuannya itu.

Sakit apa?

Sebenarnya saya menziarahi anak rakan saya di hospital sakit jiwa, yaaa sebuah hospital sakit jiwa.

Apa yang sebenarnya terjadi?

Dua minggu sebelum sakit anak perempuan rakan saya ini selalu menjawab soalan cikgunya dengan jawapan yang sama (7, 24:6=4 dan how are you” Dan jawapan lain seperti huruf jawi, kemudian dia menjawab soalan sambil meniru gaya cikgunya ketika mengajar.

Menurut doktor yang menjaga kanak-kanak malang ini, dia terlalu aktif dalam pembelajaran yang ditambah dengan tekanan dirumah ketika mengulang kaji beberapa mata pelajaran tanpa berehat, dengan melakukan perkara yang mereka suka seperti bermain hingga mengakibatkan otaknya penat.

Yang lebih mengharukan lagi, waktu dia melihat ibunya menangis si anak berkata “ibu jangan menangis, saya dah pandai”

Kanak-Kanak ini adalah penghuni rumah sakit jiwa paling muda di situ, ada 4 orang lagi yang berusia 12 tahun ke 15 yang juga mengalami gangguan jiwa kerana broken home. Hanya dia seorang yang mengalami gangguan jiwa kerana tekanan belajar yang di paksa oleh ibunya.

Jangan jadikan anak anda sebagai tangga untuk memenuhi impian anda atau pun mahu di puji orang lain memiliki anak yang bijak, biarkan mereka menjadi diri mereka sendiri dan berikanlah mereka kenangan masa kecil yang indah dengan bermain yang cukup.

Digelar Wahabi Kerana Berniqab, Natasha Hudson Kongsi Suka Duka Kisah Hijrahnya Menyentuh Hati!

Beberapa hari lalu, netizen dikejutkan dengan penampilan terbaru pelakon Natasha Hudson. Disebalik kegembiraaan dengan imej terbaru Natasha, ada yang menganggap perubahan beliau sangat drastik kerana terus mengenakan niqab setelah berhijrah.

Namun, apa yang ramai tidak tahu, keputusan berniqab bukanlah baru bagi Natasha. Dalam post terbaru yang dimuatnaik menerusi akaun tumblrnya, Natasha menceritakan bagaimana dirinya suatu ketika dahulu dan apa yang membuatkan dia ingin berubah. Sebak baca kisah dan kesungguhan Tasha untuk berhijrah! Semoga kisah penghijrahan Natasha Hudson ini menjadi inspirasi buat semua.

(No one to impress)

(208.O you who believe! Enter Silm perfectly, and follow not the footsteps of Shaytan (Satan). Verily, he is to you a plain enemy.) (209. Then if you slide back after the clear signs (Prophet Muhammad , and this Qur’an and Islam) have come to you, then know that Allah is All-Mighty, All-Wise).

Bismillahirahmanirahim…Assalamualaikum ,

Probably so many have wondered and so many have asked. Some still a bit clueless. What has happen to me? You see life is a journey. And it’s about finding yourself. Dunya is a testing ground for us. Allah wants us to be sure. He only wants us to be happy. He gives us time and numerous chances. He is the almighty. Many probably did not know that I once wore the niqab through out my journey and during the process of my Hijrah. Unless you followed my old Instagram account some may of noticed. I took off my niqab about a year ago. After my Hijrah in 2012 and I made initiative to further my studies. So I took up a diploma and degree in Islamic Studies. Getting close to Islam it opened my eyes. I felt reborn. I started to love my religion so much I became extreme and addicted to learning. I attended every single class, course and seminar there was. I was thirsty for knowledge. I influenced people around me. Not all were drawn to the same interest but its ok everyone is on their journey. I told myself I cannot waste my time again. Life is short I must do my best. It’s for me and the people around me.

My life previously was a roller coaster. Coming from mix parentage, broken home, being the eldest, working independently in the commercial/entertainment industry, traveling the world, under the spotlight of stardom and fame, being popular, hit by my controversy due to my failed marriages at a very young age, once upon a time single mum, making loads of money from my career, partying and just simply lost in translation it just didn’t take me anywhere but build a block of emptiness in me.

Ramai yang masih tertanya-tanya apa yang terjadi kepada Tasha sehingga membuatkannya berhijrah. Tasha menjelaskan hidup adalah suatu perjalanan mencari diri sendiri. Dunia adalah cubaan kepada kita semua. Allah mahu hamba-Nya benar-benar pasti dan bahagia. Allah memberi banyak peluang kepada manusia. Ramai yang tidak tahu bahawa Tasha pernah mengenakan niqab sebelum ini semasa proses penghijrahannya, kecuali mereka yang mengikuti akaun instagramnya. Tasha membuka kembali niqabnya setahun lalu. Selepas hijrahnya pada tahun 2012, Tasha mengambil inisiatif untuk menyambung pelajaran. Dia mula mencintai agama dan menjadi ekstrim serta ketagih untuk mempelajarinya. Tasha menghadiri semua kelas, kursus dan seminar agama yang ada. Dia sangat dahagakan ilmu pengetahuan. Dia turut mempengaruhi orang di sekelilingnya. Namun, bukan semua tertarik untuk mengikuti hijrahnya. Tasha memberitahu dirinya bahawa setiap orang ada jalan hidup yang tersendiri. Dia tidak mahu membuang masa kerana hidup ini singkat dan dia harus membuat yang terbaik untuk diri sendiri dan orang di sekelilingnya.
Hidup Tasha yang dulu terumbang-ambing. Lahir daripada perkahwinan kacukan, keluarga yang bercerai-berai, anak sulung yang terpaksa berdikari mencari wang dalam dunia hiburan dan glamour, pernah dilanda kontroversi kerana bercerai di usia muda, pernah menjadi ibu tunggal, berjaya buat banyak duit daripada kerjaya di dunia hiburan, kesemua itu tidak membawa Tasha kemana-mana kecuali kekosongan yang bersarang didalam dirinya.

I finally got married again with someone I knew since I was a teenager. It was random. We had 3 years of a relationship. Also I was still unsure. But Allah’s plans were greater. One day while still dating this great man bought me a present that no one has ever done for me. A ticket to the best place in the world. I wanted to repent and to be healed from the pain in the past. A place I have wanted so badly to go. And of course to Mecca and Madinah Al Munawarah. He went first and I went after. It was a chance to seek for Allah’s guidance. We both wanted answers. Alhamdulillah not long after I got back. A week after we go married. A simple wedding at a mosque with family and friends. We have 3 beautiful children now. He never gave up on me and lead me to the straight path. Makes so much doa for me all the time that I do not fall back into the same lifestyle. He never stops guiding and reminding. We wanted a brand new us and a family well guided.

Tasha sekali lagi berkahwin dengan seseorang yang telah dikenali sejak zaman remaja. Benda itu terjadi tanpa dirancang. Mereka menjalinkan hubungan selama 3 tahun sebelum berkahwin. Ketika itu Tasha masih lagi tidak pasti dengan keputusannya. Tapi rancangan Allah lebih besar. Suatu hari ketika masih bercinta, lelaki tersebut memberi Tasha sebuah hadiah yang tidak pernah diberi oleh sesiapa pun kepadanya sebelum ini. Tiket penerbangan ke tempat yang paling baik di dunia. Tasha mahu bertaubat dan menyembuhkan luka-luka lama dari masa silam. Tempat tersebut adalah tempat yang betul-betul ingin dikunjungi oleh Tasha, iaitu Makkah dan Madinah Al Munawarah. Lelaki tersebut pergi dahulu ke tanah suci dan kemudian Tasha menyusul. Itu merupakan peluang untuk mencari petunjuk Allah kerana kedua-dua mereka mahukan jawapan. Alhamdulillah, tidak lama selepas Tasha pulang dari tanah suci mereka berkahwin dalam satu majlis ringkas yang diadakan di masjid dan dihadiri oleh keluarga dan rakan-rakan. Mereka mempunyai 3 orang cahaya mata sekarang. Lelaki tersebut tidak pernah putus asa untuk membimbing Tasha ke jalan yang lurus. Dia sentiasa berdoa agar Tasha tidak terjatuh kembali ke cara hidupnya yang lama.

Hijrah is not that easy. I made new friends, lost friends, lost jobs. You think people around you are all Angels. You think everything is perfect. Trust me we are all sick, we are all patients and our souls need to be treated. Many test came and I had to seek for Allah’s guidance over an over again. Envy, jealousy, greed is the killer of mankind. I wanted to be away from everything toxic. But I told myself being alone sometimes is the best thing to do when seeking for knowledge and to be certain of ourself. We need to treat our own heart. Numerous times I left my chat groups to seclude myself and my friends were probably wondering what has happened now? It was hard to explain what I was going through. Mentally and physically to be a perfect Muslim it takes time. Hijrah is an everyday experience. I was surrounded by great scholars and amazing individuals who made me want to move many steps ahead. The more Ilm I seek the more I wanted to be in a nutshell away from everyone and leave Dunya completely. I felt like giving up my work and business too. I was sick and tired of beautification and attention. I was so exausted from making money and hence why one particular day I decided to wear the niqab and just kept on seeking. Kept on going.

Hijrah bukannya mudah. Tasha mendapat kawan baru, hilang kawan-kawan lama dan juga hilang kerja. Terlalu banyak ujian yang menimpa dan Tasha terpaksa mencari petunjuk Allah berulangkali. Iri hati, cemburu dan tamak adalah sifat yang membunuh manusia. Tasha mahu menjauhkan diri dari segalanya yang mencemarkan. Tapi Tasha memberitahu dirinya bahawa kadang-kadang dengan bersendirian adalah cara terbaik untuk mencari ilmu dan kepastian tentang diri kita. Kita perlu mengubati hati kita sendiri. Tasha meninggalkan group chat dan mengasingkan diri dari kawan-kawannya sehingga mereka tertanya apa yang terjadi sekarang. Ia adalah sesuatu yang sukar dijelaskan. Secara mental dan fizikalnya, ia mengambil masa untuk menjadi seorang Muslim yang sempurna. Tasha dikelilingi orang bijak pandai dan insan-insan hebat yang mahukannya maju lebih ke hadapan. Semakin banyak ilmu yang ditimba, semakin Tasha ingin mengasingkan diri dari semua orang dan meninggalkan segala hal-hal duniawi. Dia terasa mahu meninggalkan kerja dan bisnesnya. Tasha telah letih dengan kecantikan dan perhatian dari orang lain. Sehinggalah suatu hari dia mengambil keputusan untuk memakai niqab semula dan terus mencari Allah.
Yes, It shocked the world . I had to get use to it and there were limitations. It was a battle ground for me and even the closest people around me called me a wahabi and i was discriminated by some. It was funny but I didn’t care. This was for Allah and he knows what’s in my heart. That’s all that matters really. Truth be told I was sick of being known everywhere I go, the whispers of my name, the eyes and pictures taken. I wanted privacy. Our mother of believers are our best example and the revelation of the hijab (blind/curtain) and history of the niqab was what I wanted to follow. Soon later down the road. I got pregnant to my 3rd child and it was my biggest test. Going to class each day, later on I got tired and crazy hormones struck me this time. I was moody, cranky, almost a possessed stressed pregnant lady. I couldn’t handle my niqab. Little by little I was fading and I took it off. My Iman was running low. I was afraid of many things. I was unsure. I failed and I went back to normal. Just the khimar and no niqab. I was not afraid of the worlds attention anymore but you know what ? I was numb. For a year plus with the baby and kids I was really tested. I was lost. Still seeking, finding. I went back to fashion blogging. I wanted to generate income and make a living for my family. Started new business. I succeeded with my plans. It was fun while it lasted. But not totally satisfying. My Instagram and social media accounts were playing up many times. I was temperamental. Again I asked Allah what are all these signs? Please answer me. My husband said make doa, lots of them. Seek, ask and repent. I didn’t stop going to Islamic and Ilm events. I wanted answers. I opened up options to extend my knowledge. I wanted solid foundation and a better career path. I felt like teaching. I love children. The opportunity didn’t come exactly when I wanted it. I believed in timing an intention. I got sick a few times this last couple of months and it randomly hits me with not sign or warning. I would collapse. Physically and mentally effected. I felt like I lost this hijrah in me. I was clueless what was happening. I was in a sea-saw with my faith. Struggling and still climbing. I started seeking for more answers. Left it to Allah and believed in the qadr of Allah. I had to turn back to him and reach out to the sky.

Keputusan itu membawa kejutan dalam hidup Tasha. Tasha terpaksa berhadapan dengan peluang yang terhad. Ia merupakan satu medan perang buat Tasha sehingga orang-orang yang rapat dengannya turut memanggil Tasha wahabi. Tasha didiskriminasikan oleh sesetengah orang. Tasha menerima tekanan hebat, terutamanya ketika hamil. Dia kemudiannya membuka hijab tapi masih memakai khimar. Pun begitu, dia tidak henti-henti berdoa dan pergi ke majlis-majlis agama. Tasha mahukan asas yang kukuh dan bidang kerjaya yang lebih baik. Ketika itu dia rasa seperti mahu mengajar. Kepada ketentuan Allah, Tasha menyerahkan nasibnya dan sentiasa kembali kepada-Nya ketika mencari jawapan hidup.

When certain things, plans and expectation of myself did not pull through or happen it made me wonder and wonder. What am I searching for exactly? Why is this happening to me? Is Allah upset with me? I had to really be reminded by my husband,family and friends. I thank them for it. Our prophet mentioned that reminders were needed. And if you have to babble and do it a million times a day, just do it. I too had to remind me that the only person that could help me was Allah Aza Wajala. Depression and sadness fell upon me after my 3rd child and it took me time to realize what was happening. I was so exhausted and felt like I lost my strength and courage. My supermum title was collapsing. Post baby blues which never got over me. It was crazy and some days I felt like my life was over. I am not afraid to share that this as in reality it happens to mothers a lot and never have i expected this to happen to me. I never did seek for medical treatment or therapy because I was afraid of being fed with medication and it’s expensive. But I spoke about it with close trusted friends, did my research and tried to be strong. I had to remain calm, steadfast and believe in Allah SWT. And the Quran is my cure.

The last couple of months I have been so drawn to the niqab again. I’ve been reading so many other books on the niqab and the revelation, our religion, our prophets and the ones that surrounded him. I wanted to go back. Recently Nouman Ali’s seminar on the story of Aishah and the revelation of the hijab/niqab inspired me more. I was at awe. I feel so blessed I am somehow being connected to so many new friends with the niqab. Masyallah Tabarakallah they are amazing. So contained and calm. I admire them. What are all these signs? Every Surah I listen too or class I went too had a message through it. As if it was meant for me. I felt Allah calling me back, guiding me. Bits and pieces of me wear perfecting the puzzle. So I decided to take things one at a time. Less OCD. Watch live feed classes online, attend seminars again,enrolled myself back into my Islamic uni and currently and taking my sanad in Tajweed. I have been craving for quran and fixing my recitations and understanding of it for so many months. That too I had to go through a lot. From going to a super awesome trial class but was too expensive , to being offered a free class but the timing didn’t permit and finally my UNI advertised for this new class. Which is super amazing and beyond words for me. Ya Allah I can’t thank my Syrian Ustadha for being so patient with me, she inspires me a lot. She encourages, reminds and pushes us students to the limit. I am a student of knowledge and I want to be from the people of the book. And yes my kids follow me to class just like the previous years. Children need to be exposed at an early age and you need the right kind of support and scholars that understand your situation. I have felt so calm and so close to the Quran. Reciting has never been better. I take my time in everything that I do. I don’t stress about things too easily but Infact have learn to let go. I started teaching Sirah, Islamic studies, Hadith,short hafazan to children. And I do home to home for those in need of my service. I am so happy that it is all falling in place.
Beberapa bulan lalu Tasha teringin untuk memakai niqab kembali. Dia banyak membaca buku tentang niqab dan kepentingannya, tentang agama, nabi dan sahabat-sahabat baginda. Tasha dikelilingi oleh sahabat-sahabat yang berniqab. Dia juga menemui ketenangan dalam membaca Al-Quran. Tasha mula mengajar Sirah, pengajian Islam, Hadis dan hafazan ringkas kepada kanak-kanak. Dia bertandang dari rumah ke rumah untuk mencurahkan khidmatnya. Tasha semakin bahagia apabila segalanya berlaku seperti yang sepatutnya.

I randomly just felt like wearing the niqab a few days ago and Alhamdulillah by Allah’s blessing I’ve been offered a few jobs to teach children and they has been random enquiries. Like masyallah it’s all falling into place and Allah is the best planner. I felt like I was watching a movie the last 1 year and I’ve gotten all my answers.i got the chance to explore myself and get to know me better. Taking all steps one at a time. I love the choices I’m making now and I want to be a good mother,wife,sister, friend and teacher. I want to be guided constantly. I am so content. I feel so happy with the simple things in life because there is no one to impress but my creator. My daughters are supportive infact I can’t thank my eldest daughter who is 8. She was the one who said “Mummy I miss you in the niqab, I want to wear it too!” I explained it to her. I told her no one is forcing you too. Decide and let your heart speak. The best thing I can do is lead by example. Insyallah may Allah guide her and for her to complete her obligatory duties as a muslim. She said “ Welcome back mummy!“ Such beautiful words of encouragement. Alhamdulillah, Alhamdulillah I am happy this way. Please make doa for me and I hope this story inspires women out there to take it one step at a time. To read and make effort. It doesn’t come easy. Let’s us keep on reading the Quran, gain as much knowedge, seek, repent and come back to reality. Our ummah is in need of perfection. Here are some beautiful verses I picked out. Please share if this is beneficial for you and others. There is no one to impress but only our creator! Don’t worry, be happy they say. Yes we all deserve to be happy with the choices we make. Jazakallah Khairan Khatira. Much Love ~ NH

Tasha mula memakai niqab kembali beberapa hari lalu dan dengan kasih sayang Allah, dia telah ditawarkan beberapa kerja untuk mengajar kanak-kanak serta tawaran-tawaran lain yang datang secara tiba-tiba. Tasha gembira dengan keputusan yang diambil kerana dia tidak mahu mengambil hati sesiapa kecuali penciptanya. Anak-anaknya sangat menyokong keputusan Tasha, terutamanya puteri sulungnya yang berumur 8 tahun. Tasha mengharapkan doa daripada semua orang yang membaca kisah ini, dan mengharapkan ceritanya boleh menjadi inspirasi kepada wanita-wanita diluar sana agar mengambil satu langkah pada satu masa untuk berhijrah. Di hujung kisah ini, Tasha mencoretkan potongan-potongan terjemahan dari ayat Al-Quran untuk dikongsikan kepada semua orang. Ujarnya, kita tidak perlu menggembirakan sesiapa kecuali pencipta kita.

Allah said Read :

Allah, may He be exalted, says“(It will be said to him): “Read your book. You yourself are sufficient as a reckoner against you this Day’” [al-Isra’ 17:14].

“So when you want to recite the Quran, seek refuge with Allah from Shaitan (Satan), the outcast (the cursed one)”

[an-Nahl 16:98]

“And when you (Muhammad SAW) recite the Quran, We put between you and those who believe not in the Hereafter, an invisible veil (or screen their hearts, so they hear or understand it not)”

[al-Isra’ 17:45]

The Hijab :

“And tell the believing women to lower their gaze (from looking at forbidden things), and protect their private parts (from illegal sexual acts) and not to show off their adornment except only that which is apparent (like both eyes for necessity to see the way, or outer palms of hands or one eye or dress like veil, gloves, headcover, apron), and to draw their veils all over Juyoobihinna (i.e. their bodies, faces, necks and bosoms) and not to reveal their adornment except to their husbands, or their fathers, or their husband’s fathers, or their sons, or their husband’s sons, or their brothers or their brother’s sons, or their sister’s sons, or their (Muslim) women (i.e. their sisters in Islam), or the (female) slaves whom their right hands possess, or old male servants who lack vigour, or small children who have no sense of feminine sex. And let them not stamp their feet so as to reveal what they hide of their adornment. And all of you beg Allaah to forgive you all, O believers, that you may be successful.